Kategóriák
Hírek

Komposztprogram újratöltve

A járvány miatti szünetet követően idén is folytatódott a lakossági komposztáló program, amelyet 2018 óta a kispesti önkormányzat már maga finanszíroz. Az eddigi évekhez hasonlóan a jelentkezők ismét egy rövid, egyórás képzés után vehették át a komposztládát és a lombkomposztálót a Forrásházban. Ezúttal azonban lehetőség volt a helyszínen vagy online követni a komposztálás alapjairól szóló előadást. A jelentkezők közül tizenegyen a helyszínen, tizenketten online követték Stiglicz Norbert környezetvédelmi technikus prezentációját.

A háztartási komposztálással otthon kis munkával meg lehet teremteni a tápanyagokban gazdag táptalajt a zöldségekhez, gyümölcsökhöz. A tervek szerint hamarosan elindul a közösségi komposztálás is a kerületben: az önkormányzat a Közpark bevonásával igyekszik olyan működési módot kialakítani, amely akár lakótelepi környezetben a társasházakban lakók számára is biztosítja a komposztálás lehetőségét.

Az önkormányzati ingyenes lakossági komposztáló program folytatódik, névvel, lakcímmel és telefonos elérhetőséggel lehet jelentkezni a zoldprogram@kispest.hu e-mail-címen. A Zöldprogram Iroda minden jelentkezést regisztrál és a sorrend alapján biztosít lehetőséget a programban való részvételre.