Kategóriák
Hírek

Vizet osztott a kánikulában az önkormányzat

A klímaváltozást ma már nem elég a szén-dioxid kibocsátásunk csökkentésével lassítani – alkalmazkodnunk is kell a megváltozott körülményekhez. Például a hőhullámok idején árnyékolással, ivóvíz biztosításával jobban odafigyelni magunk és mások egészségére. Ezért 2021. június 23-án a kispesti Kossuth téren, de a kánikulai napokon a kerület más pontjain is vizet osztottak az önkormányzat munkatársai.

A Polgármesteri Programban foglaltakkal és a GreenDependent Intézettel közösen, a KEHOP-1.2.1 pályázat keretében alkotott Kispest Klímastratégiával összhangban, a városvezetés fontosnak tartja a műanyagmentesség minél szélesebb körben történő elterjesztését, ezért már tavaly nyártól hőség idején nem egyszer használatos műanyagpalackokban oszt vizet a közterületeken az önkormányzat, hanem lebomló papírpoharakban, többször használatos, újratölthető ballonokból. Ezáltal éves szinten több mint 6000 palackkal csökken a kerület műanyag hulladéktermelése.

A tűzcsapokra az ivókutakat is felszerelték a Vízművek szakemberei, így a kerület öt pontján, a Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán, a Kós Károly tér–Pannónia utca sarkán, a Vak Bottyán utcában a KÖKI Terminál oldalában, az Üllői út–Dobó Katica utca sarkán és a Zalaegerszeg utca–Pannónia út (Zoltán utca 61.) sarkánál üzemelnek tűzcsap-vízcsapok. A tűzcsapokra szerelt szerkezeteket 2017-ben vásárolta az önkormányzat, így a szezon utáni karbantartást követően ugyanazokat az eszközöket szerelik vissza minden évben a szakemberek. Az elfogyasztott víz mennyisége után fizetendő számlát az önkormányzat állja.