Kategóriák
Hírek

Klímabarát kiskertek

Sok kispesti háztartás rendelkezik kerttel, ami lehetővé teszi, hogy klíma- és környezetbarát módon termesszük meg saját zöldségeinket, gyümölcseinket. Ha a kertészkedéshez nem használunk vegyszereket, ha komposztálunk, mulcsozással csökkentjük a locsolási igényt, máris tettünk a környezetünkért. Ráadásul ekkor nem sok száz, sok ezer kilométerről kerül az étel a tányérunkra: megspóroljuk a Földnek a szállítással járó szennyezést és széndioxid-kibocsátást.

Kispest önkormányzata májusban a konyhakerti kertészkedést 1500 bolgár paradicsompalánta szétosztásával támogatta, amelyekből óvodáknak, iskoláknak, közösségi kerteknek és a lakosságnak is jutott. A palántaosztáskor az alpolgármester ismertette a palántanevelés legfontosabb szabályait (napfény- és vízigény, karózás, kacsozás).

A magok Kispest bolgár testvérvárosából, Smolyanból érkeztek, és a Közpark Kft. munkatársai neveltek palántákat belőlük.

A palántaosztás alkalmával a résztvevők klímavédelmi kérdőívet is kitölthettek, amelyet az önkormányzat munkatársai a KEHOP 1.2.1-18-2018-00009 azonosítószámú „Klímatudatossági programok Kispesten” című projekt keretén belül állítottak össze.