Kategóriák
Hírek

Tavaszi bringás reggeli

Kispest 2009-ben csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub Bringázz a munkába! kampányához, amelynek keretében évente két alkalommal tartunk bringás reggelit Kispesten. Ha nincs pandémia és az időjárás is kedvező, mindig sokan jönnek. A legjelentősebb kerékpáros fejlesztések 2010-ig zajlottak a kerületben, amikor új kerékpárutak, kerékpártárolók épültek városszerte. Jelenleg a fővárossal közösen van a régiónak készülő programja a további fejlesztésre, amelynek nyomán a meglévő útvonalak akár hálózattá is alakulhatnak majd.

Munkába, iskolába, bevásárláshoz 3-5 kilométeres távolságon belül ideális közlekedési eszköz a kerékpár, de olcsóbb is, mint az autózással járó tankolás, és még a tömegközlekedésnél is gazdaságosabb lehet. A térfigyelő kamerák terjedésével folyamatosan nő mind a közlekedés biztonsága, mind pedig a zavartalan parkolási lehetőségek száma is.

A kerületi rendőrkapitányság munkatársai, Sáfrány Beáta r. zászlós bűnmegelőzési előadó és Drótár Zsófia r. hadnagy ez alkalommal is felhívták a kerékpárosok figyelmét a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Támogatásával indult országos akcióra, a BikeSafe-re. Az akció lényege, hogy lehetőség van a bicikli nyilvántartásba vételére országos és biztonságos adatbázisban, amelyre az interneten (csekély technikai költsége van), de a kerületi kapitányságon (ingyenes) is van lehetőség. Ehhez azonban nagyon fontos, hogy mint az autónál is, meglegyenek a kerékpár vásárlásakor kapott papírok, az „alvázszám”. Akinek volt kedve, itt is regisztrálhatta kerékpárját, és megkaphatta az ezt igazoló matricát is.

A rendezvénysátornál megállók kitöltötték azt a klímavédelmi kérdőívet, amelyet az önkormányzat munkatársai a KEHOP 1.2.1-18-2018-00009 azonosítószámú „Klímatudatossági programok Kispesten” című projekt keretén belül állítottak össze.