Kategóriák
Hírek

Lebomló papírpoharakban osztanak vizet

Idén nyártól hőség idején nem egyszer használatos műanyag palackokban oszt vizet a közterületeken az önkormányzat, hanem lebomló papírpoharakban.

A Polgármesteri Programban foglaltakkal és a GreenDependent Intézettel közösen, a KEHOP-1.2.1 pályázat keretében alkotott Kispesti Klímastratégiával összhangban, a városvezetés fontosnak tartja a műanyagmentesség minél szélesebb körben történő elterjesztését. Ennek érdekében idén nyártól hőség idején nem egyszer használatos műanyag palackokban oszt vizet a közterületeken az önkormányzat, hanem lebomló papírpoharakban, többször használatos, újratölthető ballonokból. Ezáltal éves szinten több mint 6000 palackkal csökken a kerület műanyaghulladék-termelése – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől ma délelőtt a kispesti Kossuth téren.

Az önkormányzat 2018 óta a Védegylettel és az Átalakuló Wekerlével együttműködve támogatja a többször használatos, mosható, úgynevezett „repoharak” használatát is, amivel csökkenthető a rendezvények után keletkező hulladékok mennyisége.